Resa till Kinnaur, Spiti och Lahul, Indien 16 juli - 16 sep 2011

Akvareller

Akvareller och teckningar från en resa till Lahul, Spiti och Kinnaur i Himalaya Indien 16 juli till 16 september 2011. Resan gick först till Manali i Kuludalen där jag var 1987. Därifrån tog jag vägen över Rothang passet på 4000 m till Lahul med jeep till dess huvudstad Keylong. Regntiden var inte över och vägen över passet var farlig efter ras bitvis. Lahul var ett något torrare område med tibetansk inflytande på religion och kultur. Resan därifrån till Spiti österut tog en hel dag med buss över ytterligare ett pass Kunzum på 4500m. Spiti präglas av tibetansk buddism med många kloster och tempel. Där ligger bl.a de säregna klostren Ki och Dankar. Klostret Tabo är det mest berömda för sin vackra muraler. Landskapet är torrt och bergen har långa vittringsbranter. Forsätter man söder ut och sedan väster ut kommer man till Kinnaur med djupa dalar och höga berg. Dalarna har frodig växlighet och trädgränsen ligger på c:a 4000 m. En av de vackraste dalgångarna är Sangla med byn Chitkul längst upp på 3500 m. Här gjorde sig regntiden åter påmind.

Chakra, en reseskildring med mycket filosofi och tankar om livet, min uppväxtmiljö, resa till Lahul och Spiti i Himalaya, buddismen och klostren. Med akvareller och teckningar gjorda under resan. Laddas ner som e-bok.

Indienresa 2011/A trip to India 2011

 

 

Teckningar

 

 

Karta över färdrutten på Google

Du har Manali i övre vänstra hörnet när nu följer väg 3. Norrut ligger Keylong. Österut kommer du till Spiti med Kaza genom att följa väg 505. Via Tabo, Naku och Puh kommer du till Rekong Peo med väg 5. Zooma in där för att hitta Kalpa. Fortsätt väster ut och sedan söder ut för att hitta Sangla och  Chitkul.